Lähellä sinun untasi!

Luo nukkumaanmenostasi päivän odotetuin hetki – kotimaista luksusta omaan sänkyyn hotellityynyllä ja -peitolla

Älä säästele pehmeitä unia vain hotellien sänkyihin, vaan tuo ylelliset unet myös omaan makuuhuoneeseesi tilaamalla Univision kotimainen hotellipeitto ja hotellityyny.

Haaveiletko hotellin tyynystä ja peitosta? Nautitko hotellihuoneiden tyylikkäästä sisustuksesta? Tee makuuhuoneestasi hotellihuone, joka huokuu tyyliä, tunnelmaa ja vastustamatonta luksusta. Lue vinkit, jolla voit luoda hotellin tunnelmaa omaan makuuhuoneeseen:

1. Panosta vuoteeseen
Mietitkö koskaan, miksi hotellihuoneen vuode on niin hyvä nukkua? Syy on yksinkertainen: hotelleissa panostetaan vuoteeseen. Panosta siis itsekin tyynyn, peiton ja patjan laatuun. Valikoimissamme on ihana allergisoimaton hotellin peitto ja tyyny, joista löydät lisätietoja tämän tekstin lopusta. Ne sopivat yhtä hyvin koti- ja majoituskäyttöön.

2. Vaihda liinavaatteet valkoisiksi
Ylelliset ja sileät valkoiset lakanat tuovat mieleen hotellinsängyn. Lisäksi valkoiset liinavaatteet tuntuvat sekä näyttävät puhtaalta ja raikkaalta. Liinavaatteiden materiaaliin on myös hyvä panostaa. Kokovalkoinen sänky on tärkeä, sillä se huokuu luksusta ja hyviä yöunia.

3. Panosta sisustustekstiileihin
Viimeistele makuuhuoneesi esimerkiksi raskailla pimentävillä sivuverhoilla. Hanki iso päiväpeitto ja erilaisia koristetyynyjä. Makuuhuoneissa suositaan vaaleita sekä harmonisia sävyjä, jotta rentoutuminen ja nukahtaminen olisi helppoa. Jos haluaa käyttää värejä, kannattaa käyttää murrettuja sävyjä.

Hotelli peitto

4. Kalusta yksinkertaisesti ja kauniisti

Niin kuin hotelleissa – karsi makuuhuoneestasi kaikki turha. Panosta yöpöytiin ja valaistukseen. Hanki makuuhuoneeseen istahduspaikka esimerkiksi nojatuolilla tai rahi sängyn jalkopäähän. Hanki näyttävä sängynpääty tai kokeile sänkyseinälle eriväristä maalia tai tapettia.

5. Laita esille kukkia

Tuore kukkakimppu kauniiseen maljakkoon aseteltuna tuo makuuhuoneeseen lisää ylellistä hotellitunnelmaa.

Koe makuuhuoneessasi hotellitasoiset yöunet – Univision hotellityyny

Aloita hotellitunnelman luominen makuuhuoneeseesi Univision vuodevaatteilla. Univision UNIPRO Willguard hotellityyny tuo nukkujalle ylellisen pehmeyden ja kuohkeuden, sillä siinä on untuvainen mikrokuitutäyte. Se muokkautuu hyvin ja hengittää untuvatyynyn tavoin. Tyyny on erittäin laadukas, laitospesun kestävä ja paloturvallinen.

Hotellityyny on Suomessa valmistettu, ja soveltuu hyvin kotikäyttöön sekä majoitustiloihin. Tuotteella on oikeus käyttää Allergia-, Iho- ja Astmaliiton yhteistyötunnusta. Tutustu tuotteeseen lisää tästä.

Unipro tyyny

Tunne luksus iholla – Univision hotellipeitto

Uppoudu Univision hotellipeiton alle ja nuku yö sikeästi. Univision UNIPRO Willguard on Suomessa valmistettu Avainlipputuote. Se on ylellisen tuntuinen, erittäin laadukas, laitospesun kestävä ja paloturvallinen. Peitto soveltuu hotelli-, majoitus- ja kotikäyttöön.

Hotellipeitolla on oikeus käyttää Allergia-, Iho- ja Astmaliiton yhteistyötunnusta. Pääset tutustumaan tuotteeseen tästä.

Nuku kotonasi kuin hotellissa! Tilaa meiltä hotellin peitto ja tyyny.

Vilukissalle lämpimät yöunet paksun peiton tuudittamana – vai kuumakallelle raikkaat unet ohuen peiton saattelemana

Uni on tehokkain tapa palautua päivästä ja valmistautua tulevaan – silti suurin osa meistä ihmisisitä laiminlyö omaa unta. Normaalilla aikuisella unen tarve on 7-9 tuntia, silti moni ihmisistä yrittävät pärjätä vain kuuden tunnin yöunilla.

Unen saantiin vaikuttavat monet eri tekijät ja yksi niistä on ne, millaisilla vuodevaatteilla nukut. Panosta siis siihen mihin käperryt joka ilta, eli peittoon. Oikeanlaisen peiton valinnalle on kaksi kriteeriä. Se millainen lämpötila makuuhuoneessa on sekä nukkujan omat mieltymykset.

Laadukas peitto palvelee nukkujan unia noin neljä vuotta, kunhan siitä pitää hyvää huolta. Peiton tehokkain hoitomuoto on säännöllinen tuuletus, sitä ei kuitenkaan saa tampata, koska silloin täytteet pakkaantuvat herkästi myttyyn. Tuuletuksen lisäksi peitto on hyvä pestä kerran tai kaksi kertaa vuodessa pesuohjeita noudattaen 60 asteessa. Uuden peiton hankkiminen tulee ajankohtaiseksi silloin kun vanha peitto on mennyt hengettömäksi lituskaksi, joka ei enää lämmitä nukkujaa tai tunnu mukavalta.

VINKKI* Ennen vuoteen sijausta, anna sen tuulettua hetken. Vuodevaatteisiin kertyy yön aikana kosteutta, jonka on hyvä antaa tuulettua hyvin. Jos vuode sijataan heti, peitto ei kuivu.

Kotimaisen unen ystävälle kerrommekin, että kaikille Univision valmistamille peitoille on myönnetty Suomalaisen työn merkkinä Avainlippu-tunnus.  Herkille ja allergisille nukkujille on myös hyviä uutisia, sillä tietyillä Univision peitoilla on oikeus käyttää Allergia-, Iho- ja Astmaliiton yhteistyötunnusta. Mutta mitäs meillä on sitten tarjota raikkaudesta ja viileydestä nauttivalle kuumakallelle tai lämpimästä ja pehmeydestä suosivalle vilukissalle?

Vilukissalle virkeät unet paksun peiton lämpimässä syleilyssä

Nukahdatko parhaiten lämpimässä? Paleletko helposti? Nukkujan on vaikea saada unen päästä kiinni, jos palelee. Univisio suositellee lämpimän unen suosijalle seuraavia tuotteita:

Uni-Medical Anti-Stress peitto

Lämpöinen peitto, joka sopii lämpimän unen ystävälle sekä monelle muulle. Innovatiivinen stressin helpottaja, mikä helpottaa nukahtamista. Peiton kankaaseen kudottu hiilikuitulanka vapauttaa staattista sähköä nukkujan kehosta kymmenen kertaa puuvillakankaaseen verrattuna ja helpottaa näin nukahtamista.

Univision Uni-Medical sarjan toiminnalliset tuotteet on suunniteltu tukemaan terveellistä ja virkistävää nukkumista. Sarjan tuotteet ovat korkealaatuisista materiaaleista Suomessa valmistettuja avainlipputuotteita. Peiton kangas on puuvilla, polyesteri, hiilikuitua ja täytteenä peitossa on 900g  Blowfill® -polyesterikuitua, joka pitää tuotteet pitkään kuohkeana ja kimmoisana erikoisrakenteensa ansiosta.

Amicor peitto

Raikkaan ja hengittävän unen kaipaajille. Lämpöinen Amicor peitto, joka sopii erinomaisesti myös herkille ja allergisille nukkujille. Laadukkaan peiton täyte Amicor Sanitized antibakteerinen -kuitu estää tehokkaasti bakteerien, pölypunkkien ja homeen kasvun ja pitää vuoteen raikkaana. Antibakteerisen kuidun ominaisuudet säilyvät pesusta toiseen antaen pysyvän pitkäkestoisen suojan. Univisiolla on suomalaisena valmistajana Amicor-kuidun käytön yksinoikeus. Amicor peiton kankaana on hengittävä valkoinen puuvillaperkaali. Blowfill®-spiraalikuitu 900g puolestaan pitää peiton pitkään kuohkeana ja muhkeana erikoisrakenteensa ansiosta.

Unilux Elastic peitto

Uppoudu pehmeään kotimaiseen virkistävään uneen Unilux Elastic peitolla. Peitto on lämmin ja paksu. Peiton täytteen oleva High Elastic (HES)-polyesterikuidun ansiosta peitto on ihanan ilmava sekä kimmoisa. Peitto pysyy myös muhkeana pitkään 800 gramman täytteen ansiosta. Peiton kangas on hengittävää puuvillaperkaalia.

Ohuella peitolla kuumakallelle visio paremmasta unesta sinisen unen saattelemana

Nautitko viileydestä ja raikkaudesta nukkuessasi? Tuntuuko sinusta lämmin enemmänkin tunkkaiselta ja huonolta nukkua. Sitten sinä taidat olla viileän unen ystävä. Univisio suosittelee viileän unen nauttijalle seuraavia tuotteita:

Uni-Medical Comfort kevytpeitto

Viileydestä nauttijalle ohut peitto. Peitossa on käytetty uutta viilentävää ja patentoitua Tones of Cool-tekstiilitekniikka, joka stimuloi tekstiiliä hajottamaan ylimääräistä lämpöä. Kangas tuntuu viileältä ja alentaa kehon lämpötilaa. Älykäs lämmönvaihto antaa tasaisemman unen ja nukkuja kärsii vähemmän hikoilusta. Varsinkin lämpimässä peitto on erittäin miellyttävä käyttää viilentävän ominaisuutensa ansiosta.

Univision Uni-Medical sarjan toiminnalliset tuotteet on suunniteltu tukemaan terveellistä ja virkistävää nukkumista. Sarjan tuotteet ovat korkealaatuisista materiaaleista Suomessa valmistettuja avainlipputuotteita. Comfort peiton kangas on 100% puuvilla, toisella puolella Tones of Cool tekniikka. Peiton täytteenä on 100% Blowfill®-polyesterikuitua 300g

Amicor Light peitto

Raikkaan ja hengittävän unen tuulahdus kesän lämpimiin öihin ohuella peitolla. Amicor Light on kevytpeite viileän unen ystäville ja se sopii myös erinomaisesti herkille ja allergisille nukkujille. 

Laadukkaan tyynyn täyte Amicor Sanitized antibakteerinen -kuitu estää tehokkaasti bakteerien, pölypunkkien ja homeen kasvun ja pitää vuoteen raikkaana. Antibakteerisen kuidun ominaisuudet säilyvät pesusta toiseen antaen pysyvän pitkäkestoisen suojan. Univisiolla on suomalaisena valmistajana Amicor-kuidun käytön yksinoikeus.

Uni-Medical Balance peitto

Nukkujalle, joka kärsii hikoilusta ja etsii allergiaystävällistä sekä lämpöä tasaavaa peittoa. Peiton kankaassa on ainutlaatuinen ominaisuus, jonka ansiosta se reagoi nukkujan kehon lämmönvaihteluun. Viilentää kun on kuuma ja lämmittää kun on kylmä.

Univision Uni-Medical sarjan toiminnalliset tuotteet on suunniteltu tukemaan terveellistä ja virkistävää nukkumista.  Sarjan tuotteet ovat Suomessa valmistettuja luotettavia avainlipputuotteita. Balance -tuotteiden päälliskankaassa käytetyn PCM-teknologian avulla kangas varastoi tai vapauttaa lämpöenergiaa, joka tasapainottaa ja parantaa nukkujan unta.

Jokainen ihminen on ainutlaatuinen – myös nukkuessaan! Virkistäviä unia!

Lämpimät peitot

Univision vinkit kotimaisen unen ystäville – tyyny allergiselle

Kaikkiaan ihminen nukkuu kolmasosan elämästään ja näkee keskimäärin 100 000 unta elämänsä aikana. Unen tarve ja unien muistaminen on yksilöllistä, mutta siitä kuitenkin olemme samanlaisia, että kaikki tarvitsevat unta -virkistävää sellaista.

Miten Univisio huomioi herkät ja allergiset nukkujat? Onko meillä tarjota tyynyä allergiselle tai herkälle nukkujalle? Vastaus on yksinkertainen, kyllä. Univision tuotteet ovat turvallisia ja huolellisesti testattuja. Univision tietyillä tuotteilla on oikeus käyttää Allergia-, Iho- ja Astmaliiton yhteistyötunnusta.

Allergia-, Iho- ja Astmaliiton yhteistyötunnus on puolueettomasti tutkituille ja turvallisiksi todetuille tuotteille myönnetty luotettavuuden osoitus. Se kertoo tuotteesta, joka ei sisällä yleisesti herkistäviä tai ärsyttäviä ainesosia. Tuote, jolla on Allergia-, Iho- ja Astmaliiton yhteistyötunnus soveltuu herkälle iholle, tuoksuherkälle, allergiselle tai hengitystieoireista ja astmasta kärsivälle nukkujalle.

Mitä meidän tulisi sitten ottaa huomioon nukkumisessa? Me annamme nyt vinkit sinulle virkistävän ja raikkaan unen tueksi.

Allergisen tyyny

Tyynyn ja peiton hoitaminen

Tuuleta ja pöyhi tyynyä ja peittoja säännöllisesti. Vuodevaatteet sekä liinavaatteet kannattaa tuulettaa pakkasella, sillä se tuo raikkautta nukkujalle ja tappaa pölypunkit. Vuodevaatteet tulee pestä säännöllisesti, tällöin niiden käyttöikä pitenee. Pese tyyny 3-4 kertaa vuodessa ja peitto 1-2 kertaa hoito-ohjeiden mukaisesti. Tyynyä pestäessä pesuainetta saa laittaa vain kolmasosan normaalista määrästä. Allergisen kannattaa kiinnittää huomiota myös pesuaineeseen, sillä hajustetut pesuaineen voivat kutittaa ja ärsyttää nukkujan ihoa.  Vaihda viikon-pari välein tyynyliinat. Lakanoiden vaihtoväli voi olla pidempi. Allergisen kannattaa vaihtaa useammin. Suosi tyynyjä ja peittoja, jotka voi pestä 60 asteessa.

Tyynyn ja peiton vaihtoväli

Mistä tietää, milloin on aika vaihtaa tyynyt ja peitot uusiin? Siisti makuuhuone ja hyvin hoidettu vuode auttavat nukkumaan paremmin. Oma keho ja aistit kertovat, kun on aika vaihtaa uuteen. Vuodevaatteet voivat näyttää likaisilta, olla tunkkaisia tai tuntua littanoilta. Hilse, hiki ja rasva jättävät jälkensä vuodevaateisiin ja vuodevaatteiden ominaisuudet heikkenevät vuosien myötä. Allergiaan taipuvalle tai herkälle nukkujalle jatkuva nuha ja nenäoireet ovat vinkki vaihtaa tyyny, sillä on hyvin todennäköistä, että aiheuttaja saattaa olla vanha ja likainen tyyny. Vuodevaatteille tulisi siis olla vaihtoväli. Oikein hoidettu tyyny tulisi vaihtaa noin kahden vuoden välein, kun taas peitto pitäisi vaihtaa neljän vuoden välein.

Allergisen tyyny

Makuuhuoneesta raikkauden ja puhtauden valtakunta

Kiinnitä huomiota oman kotisi ja makuhuoneen siisteyteen. Tuuleta makuuhuone aamuisin ja anna vuotees tuulettua kunnolla peitto sivuun vedettynä. Tuulettamisen myötä yön aikainen kosteus haihtuu. Imuroi ja pyyhi pölyt säännöllisesti, sillä mitä raikkaampi huone on, sitä helpompi on olla ja nukkua. Myös sängyn patjat kannattaa imuroida ja tuulettaa perusteellisemman siivouksen yhteydessä. Tiesitkö, että vuodevaatteiden ja liinavaatteiden kuiduista irtoaa runsaasti pölyä. Tämä tarkoittaa sitä, että makuuhuone on kodin pölyisempiä huoneita. On siis tärkeä huolehtia oman makuuhuoneen tuulettamisesta ja siisteydestä, jotta voi luoda itsellensä parhaimman mahdollisen nukkumisympäristön.

VINKKI* Hanki makuuhuoneseesi viherkasveja, sillä ne puhdistavat huoneilmaa ja kosteuttavat sitä!

Tyyny allergiselle

Allergiselle tai herkälle nukkujalle vuodevaatteiden kankaalla on suurin merkitys. Allergisen tai herkän nukkujan uneen vaikuttavat se kuinka tiivistä ja pölyämätöntä vuodevaatteiden kangas on. Vuodevaatteita ostaessa allergisen tai herkän nukkujan kannattaa valita tyyny ja peitto, joissa on Allergia-, Iho- ja Astmaliiton yhteistyötunnus. Tällaisia tuotteita ovat Univisiolle esimerkiksi seuraavat:

Uni-Medical Balance

Hyvä tyyny niskalle – Uni-Medical Figure muotoiltu tyyny

Päivisin me olemme suurimman osan ajasta pystyasennossa niska suorana, kun taas öisin niska saattaa olla huonossa asennossa monta tuntia. Tämä tarkoittaa sitä, että nikamien pikkunivelet ovat ääriasennossa ja voivat lukkiutua ja tämä aiheuttaa niskakipua. Kaularangan asennon pitäisi olla sellainen, ettei niska ole taipunut tai voimakkaasti kiertynyt.

On useita syitä valita tyyny, joka on hyvä niskalle. Monella niskakipuisista on päänsärkyä tai migreeniä. Kun niskan saa rennoksi, yleensä myös päänsäryt katoavat. Jos heräät aamulla tai yöllä niskakipuun, sinulla on todennäköisesti vääränlainen tyyny. Oikeanlainen tyyny tukee niskaa ja päätä niin, että kaularanka on suoraan rintarangan jatkeena luonnollisessa asennossa.

Jos kärsit niskakivuista, osta itsellesi meidän yksi suosituimmista tyynyistä, Uni-Medical Figure.

Uni-Medical Figure

Vaihdatko nukkuessasi asentoa useasti? Kärsitkö niskakivuista? Univision korkealuokkainen Uni-Medical Figure tyyny soveltuu mihin tahansa nukkumisasentoon. Perhostyynyn muoto tarjoaa nukkujalle tukea niska- ja hartiaseudulle rentouttaen lihaksia. Alhaalla näet muutaman asiakkaamme kommentin meidän Facebook- sivuilta.

Figure tyyny niskalle

”Tämä tyyny mahdollistaa monta nukkuma-asentoa”

”Minun piti heti tilata tuo tyyny. Tänään haen postista.”

”Tuo tyyny on ihan paras, minulla on kaksi käytössä yhtä aikaa. Toinen ajaa sille tarkoitettua virkaa, toinen kainalo tyynynä. Paras helpotus ”kipeiden käsien yö”- pilleri ”

”Minulla on näitä kolme: yksi kotona, toinen mökillä ja kolmas asuntoautossa. Olen kokeillut kymmeniä tyynyjä kipeytyvän niskani vuoksi. Vasta tämä oli sopiva”

”Tämä on todella hyvä niskalleni, hyvin muotoiltu ja tukeva nukkua”

Univision Uni-Medical sarjan toiminnalliset tuotteet on suunniteltu tukemaan terveellistä ja virkistävää nukkumista. Sarjan tuotteet ovat korkealaatuisista materiaaleista Suomessa valmistettuja avainlipputuotteita. Figure tyynyssä kangas on hengittävää puuvillaperkaalia ja täytteenä on 800g untuvantuntuista mikropolyesterikuitua. Suosittelemme tuotteelle 60 asteen vesipesua. Pesusuositus tyynylle on 3-4 kertaa vuodessa. Tyynyä tulee myös pöyhiä säännöllisesti.

Osta tyyny verkkokaupastamme

Hanki lapsellesi laadukkaat kotimaiset tyynyt ja peitot höyhensaarien seikkailuille – Onni & Ilona lasten tyyny ja peitto

Riittävä uni ja lepo on tärkeää lapselle vauhdikkaiden päivien vastapainoksi. Unesta lapsi saa virtaa leikkiä ja puuhata, mutta ennen kaikkea sitä tarvitaan lapsen kasvuun sekä kehitykseen.

Keskimäärin lapsi tarvitsee joka yö 9-10 tuntia unta. Unen aikana lapsen aivot palautuvat valveillaolosta ja uudet, opitut asiat painuvat mieleen. Hyvin nukutun yön myötä, myös tunteiden säätely onnistuu paremmin, lisäksi lapsi jaksaa osallistua ja olla sosiaalinen.

Iltarutiinit ovat kaiken a ja o lapsen unta ajatellen, sillä ne lisäväät lapsen turvallisuudentunnetta ja tyynnyttävät yöunille. Iltasatu, silittely, unilaulut tai omat yhteiset rauhalliset kikat tuudittavat lapsen uneen.

Hauska tehtävä perheille Matkalla unten maille- tehtävän avulla voit keskustella lapsesi kanssa nukkumisesta ja oppia lapsesi suhtautumisen unta kohtaan. Tehtävä perustuu kysymyksistä, joten voitte haastatella toinen toisianne.

Onni ja Ilona

Matkalla unten maille:

Kivoin paikka nukkua on…
Iltaisin ennen nukkumaanmeno meillä yleensä…
Saan illalla unen päästä paremmin kiinni, kun…
Ruudut suljetaan meillä iltaisin…
Jos olen nukkunut huonosti, minä yleensä…
Siitä tiedän, että olen nukkunut yöni tosi hyvin, kun…
Hassuin uneni…
Lemppari unikaverini…
Hulvattomin paikka missä olen nukkunut…
Meidän perheen unikeko on…

Onni & Ilona

Onni & Ilona lasten tyyny ja peitto

Sen sijaan, että lapsella olisi käytössä normaalit vanhat aikuisen tyynyt ja peitot, lapsi tarvitsee omat vuodevaatteet. Oma lapselle tarkoituttu tyyny ja peitto. Tutustu Univision lastentuotteisiin tästä. Univision Onni & Ilona sarjan lasten tyynyn sekä lasten peiton kangas on pehmeää ja kosteutta haihduttavaa. Lasten tyyny on korkeudeltaan matala ja normaalia tyynyä pienempi, jotta tyyny tukee pienen nukkujan päätä sekä niskaa. Lasten peitto on taas kooltaan pienempi ja kevyempi kuin normaali peitto. Onni & Ilona tuotteen ovat saaneet oikeuden käyttää Allergia-, Iho- ja Astmaliiton yhteistyötunnusta. Lisäksi Onni & Ilona sarjan tuotteissa on Avainlippu-tunnus Suomalaisen työn merkkinä.

Vauhdikkaita ja ihania unia perheen pienimmille kotimaisissa lasten tyynyissä ja lasten peitoissa!

Hanki myös lapsellesi mieluiset lasten pussilakanat tästä

Kotimaisen unen vinkit tyynyn valintaan – Ergonominen tyyny

Me ihmiset haluamme panostaa sängyn ja patjan valintaan, sillä me tarvitsemme lepoa ja unta joka ikinen yö ja sehän olisi älyttömän hölmöä laiminlyödä omaa hyvinvointia ja hyviä yöunia huonolla vuoteella. Eikö vain? Samaan aikaan tyynyn valinta jää vähemmälle huomiolle – – moni nappaa tyynyn kaupanhyllyltä siihen juurikaan perehtymättä, jolloin tyyny saattaa olla vääränlainen nukkujalleen.

Tyynyn valinta on tärkeää, sillä vääränlainen tyyny tuhoaa nukkujan yöunet heräilyyn ja voi vaikuttaa terveyteen esimerkiksi niska-hartia-alueen särkynä tai selkäkipuna. Älä siis tingi myöskään tyynystä, sillä siihen joka ilta kuitenkin painat pääsi.

Tyynyssä, niin kuin monessa muussakin asiassa hinta ja laatu kulkevat usein käsi kädessä. Sijoittaessasi muutaman euron harvemmin saat pitkäaikaista ja laadukasta tyynyä. Laadukkaan ja hyvän tyynyn saa useimmiten 20-55 eurolla ja tyynyä pystyy yleensä huoltamaan pesemällä, pöyhimisellä sekä tuulettamalla. Hyvän tyynyn tunnistaa koskemalla sekä tuntemalla laadukkaan pintamateriaalin, eläväisen täytteen sekä täytteen tasaisuuden. Tyynyä ostaessa pakkaus kertoo jo paljon. Laadukas tyyny on pakkauksessa, sisältää tuoteselosteen ja ominaisuudet.

Oikeanlainen tyyny tukee niskaa niin, että kaularanka on luonnollisessa asennossa eli suoraan rintarangan jatkeena. Tällöin keho pysyy rentoutuneena. Lue Univision vinkit tyynyn valintaan.  

Ergonominen tyyny

Tyynyn valinta

Tyynyä hankkiessa tutki ja vertaile tyynyjen erilaisia ominaisuuksia, jotta löydät sinulle täydellisen, ergonomisen tyynyn. Saatat yllättyä siitä, kuinka erilaisia tyynyjä onkaan olemassa. Jos et löydä omaasi tai et ole varma, kysy apua myyjältä tai fysioterapeutilta. Voit myös kokeilla tyynyn valintatyökaluamme tästä. Tyynyn valinnassa tulee huomioida seuraavat asiat:

Ergonominen tyynyt

Nukkuma-asento: Kyljellään nukkujan tulee valita itselleen keskikorkea tai korkea tyyny, koska se tuo tilaa niskan ja hartian väliin sekä rinta pysyy avoimena. Jos nukkumisessa käsi hakeutuu tyynyn alle tueksi, se on merkki siitä, että nukkujalla on liian matala tyyny. Selin nukkujalle suositellaan matalaa tyynyä, jotta pää saa oikeanlaisen tuen ja leuka ei nouse liikaa kaulakuoppaa kohti. Vatsallaan nukkumista ei suositella, sillä vatsallaan nukkuessa niska on epäluonnollisessa asennossa, joka aiheuttaa niska- ja pääkipuja, jos vatsallaan nukkuminen on kuitenkin ainoa miellyttävin asento mielestäsi, tyynyn tulisi olla matala

Ruumiinrakenne: Tyynyn sopivaan kokoon vaikuttavat ihmisen oma ruumiinrakenne eli pituus, paino sekä hartioiden leveys. Harteikas nukkuja tarvitsee korkeahkon tyynyn, kun taas siro nukkuja tarvitsee matalahkon.

Patjan pehmeys: Yksinkertaisesti sanottuna, pehmeällä patjalla nukkuessa nukkujan hartiat painuvat syvemmälle vuoteeseen, jolloin matalampi tyyny riittää.

Miltä kuulostaisi ergonominen tyyny?

Ergonominen muotoiltu tyyny auttaa nukkujaan monenlaisissa vaivoissa. Ergonomisesti muotoiltu tyyny estää nukkujan lihasjännitystä tukemalla hänen niskaa sekä antamalla päälle luonnollisen asennon. Ergonomisessa tyynyä hankkiessa tyynyn tulee olla hieman korkeampi niskan kuin pään alla. Tavallinen tyyny voi nostaa pään liian ylös, kun taas liian matala tyyny ei välttämättä tue juurikaan.  

Meiltä löydät kotimaiset ja ergonomiset tyynyt.

Copyright © 2021 Univisio Oy