Lähellä sinun untasi

Vilukissalle lämpimät yöunet paksun peiton tuudittamana – vai kuumakallelle raikkaat unet ohuen peiton saattelemana

Uni on tehokkain tapa palautua päivästä ja valmistautua tulevaan – silti suurin osa meistä ihmisisitä laiminlyö omaa unta. Normaalilla aikuisella unen tarve on 7-9 tuntia, silti moni ihmisistä yrittävät pärjätä vain kuuden tunnin yöunilla.

Unen saantiin vaikuttavat monet eri tekijät ja yksi niistä on ne, millaisilla vuodevaatteilla nukut. Panosta siis siihen mihin käperryt joka ilta, eli peittoon. Oikeanlaisen peiton valinnalle on kaksi kriteeriä. Se millainen lämpötila makuuhuoneessa on sekä nukkujan omat mieltymykset.

Laadukas peitto palvelee nukkujan unia noin neljä vuotta, kunhan siitä pitää hyvää huolta. Peiton tehokkain hoitomuoto on säännöllinen tuuletus, sitä ei kuitenkaan saa tampata, koska silloin täytteet pakkaantuvat herkästi myttyyn. Tuuletuksen lisäksi peitto on hyvä pestä kerran tai kaksi kertaa vuodessa pesuohjeita noudattaen 60 asteessa. Uuden peiton hankkiminen tulee ajankohtaiseksi silloin kun vanha peitto on mennyt hengettömäksi lituskaksi, joka ei enää lämmitä nukkujaa tai tunnu mukavalta.

VINKKI* Ennen vuoteen sijausta, anna sen tuulettua hetken. Vuodevaatteisiin kertyy yön aikana kosteutta, jonka on hyvä antaa tuulettua hyvin. Jos vuode sijataan heti, peitto ei kuivu.

Kotimaisen unen ystävälle kerrommekin, että kaikille Univision valmistamille peitoille on myönnetty Suomalaisen työn merkkinä Avainlippu-tunnus.  Herkille ja allergisille nukkujille on myös hyviä uutisia, sillä tietyillä Univision peitoilla on oikeus käyttää Allergia-, Iho- ja Astmaliiton yhteistyötunnusta. Mutta mitäs meillä on sitten tarjota raikkaudesta ja viileydestä nauttivalle kuumakallelle tai lämpimästä ja pehmeydestä suosivalle vilukissalle?

Vilukissalle virkeät unet paksun peiton lämpimässä syleilyssä

Nukahdatko parhaiten lämpimässä? Paleletko helposti? Nukkujan on vaikea saada unen päästä kiinni, jos palelee. Univisio suositellee lämpimän unen suosijalle seuraavia tuotteita:

Uni-Medical Anti-Stress peitto

Lämpöinen peitto, joka sopii lämpimän unen ystävälle sekä monelle muulle. Innovatiivinen stressin helpottaja, mikä helpottaa nukahtamista. Peiton kankaaseen kudottu hiilikuitulanka vapauttaa staattista sähköä nukkujan kehosta kymmenen kertaa puuvillakankaaseen verrattuna ja helpottaa näin nukahtamista.

Univision Uni-Medical sarjan toiminnalliset tuotteet on suunniteltu tukemaan terveellistä ja virkistävää nukkumista. Sarjan tuotteet ovat korkealaatuisista materiaaleista Suomessa valmistettuja avainlipputuotteita. Peiton kangas on puuvilla, polyesteri, hiilikuitua ja täytteenä peitossa on 900g  Blowfill® -polyesterikuitua, joka pitää tuotteet pitkään kuohkeana ja kimmoisana erikoisrakenteensa ansiosta.

Amicor peitto

Raikkaan ja hengittävän unen kaipaajille. Lämpöinen Amicor peitto, joka sopii erinomaisesti myös herkille ja allergisille nukkujille. Laadukkaan peiton täyte Amicor Sanitized antibakteerinen -kuitu estää tehokkaasti bakteerien, pölypunkkien ja homeen kasvun ja pitää vuoteen raikkaana. Antibakteerisen kuidun ominaisuudet säilyvät pesusta toiseen antaen pysyvän pitkäkestoisen suojan. Univisiolla on suomalaisena valmistajana Amicor-kuidun käytön yksinoikeus. Amicor peiton kankaana on hengittävä valkoinen puuvillaperkaali. Blowfill®-spiraalikuitu 900g puolestaan pitää peiton pitkään kuohkeana ja muhkeana erikoisrakenteensa ansiosta.

Unilux Elastic peitto

Uppoudu pehmeään kotimaiseen virkistävään uneen Unilux Elastic peitolla. Peitto on lämmin ja paksu. Peiton täytteen oleva High Elastic (HES)-polyesterikuidun ansiosta peitto on ihanan ilmava sekä kimmoisa. Peitto pysyy myös muhkeana pitkään 800 gramman täytteen ansiosta. Peiton kangas on hengittävää puuvillaperkaalia.

Ohuella peitolla kuumakallelle visio paremmasta unesta sinisen unen saattelemana

Nautitko viileydestä ja raikkaudesta nukkuessasi? Tuntuuko sinusta lämmin enemmänkin tunkkaiselta ja huonolta nukkua. Sitten sinä taidat olla viileän unen ystävä. Univisio suosittelee viileän unen nauttijalle seuraavia tuotteita:

Uni-Medical Comfort kevytpeitto

Viileydestä nauttijalle ohut peitto. Peitossa on käytetty uutta viilentävää ja patentoitua Tones of Cool-tekstiilitekniikka, joka stimuloi tekstiiliä hajottamaan ylimääräistä lämpöä. Kangas tuntuu viileältä ja alentaa kehon lämpötilaa. Älykäs lämmönvaihto antaa tasaisemman unen ja nukkuja kärsii vähemmän hikoilusta. Varsinkin lämpimässä peitto on erittäin miellyttävä käyttää viilentävän ominaisuutensa ansiosta.

Univision Uni-Medical sarjan toiminnalliset tuotteet on suunniteltu tukemaan terveellistä ja virkistävää nukkumista. Sarjan tuotteet ovat korkealaatuisista materiaaleista Suomessa valmistettuja avainlipputuotteita. Comfort peiton kangas on 100% puuvilla, toisella puolella Tones of Cool tekniikka. Peiton täytteenä on 100% Blowfill®-polyesterikuitua 300g

Amicor Light peitto

Raikkaan ja hengittävän unen tuulahdus kesän lämpimiin öihin ohuella peitolla. Amicor Light on kevytpeite viileän unen ystäville ja se sopii myös erinomaisesti herkille ja allergisille nukkujille. 

Laadukkaan tyynyn täyte Amicor Sanitized antibakteerinen -kuitu estää tehokkaasti bakteerien, pölypunkkien ja homeen kasvun ja pitää vuoteen raikkaana. Antibakteerisen kuidun ominaisuudet säilyvät pesusta toiseen antaen pysyvän pitkäkestoisen suojan. Univisiolla on suomalaisena valmistajana Amicor-kuidun käytön yksinoikeus.

Uni-Medical Balance peitto

Nukkujalle, joka kärsii hikoilusta ja etsii allergiaystävällistä sekä lämpöä tasaavaa peittoa. Peiton kankaassa on ainutlaatuinen ominaisuus, jonka ansiosta se reagoi nukkujan kehon lämmönvaihteluun. Viilentää kun on kuuma ja lämmittää kun on kylmä.

Univision Uni-Medical sarjan toiminnalliset tuotteet on suunniteltu tukemaan terveellistä ja virkistävää nukkumista.  Sarjan tuotteet ovat Suomessa valmistettuja luotettavia avainlipputuotteita. Balance -tuotteiden päälliskankaassa käytetyn PCM-teknologian avulla kangas varastoi tai vapauttaa lämpöenergiaa, joka tasapainottaa ja parantaa nukkujan unta.

Jokainen ihminen on ainutlaatuinen – myös nukkuessaan! Virkistäviä unia!

Lämpimät peitot

Viileät peitot

Copyright © 2024 Univisio Oy