Kotimaisen unen asiantuntijana lähellä sinun untasi. 

Lasten tyyny on erilainen kuin aikuisten – milloin lapselle voi antaa oman tyynyn?

Yleinen ohje on, että ihan pienten lasten ei tulisi käyttää tyynyä lainkaan, sillä vauvan kehon mittasuhteet ovat erilaiset kuin aikuisella eikä tyynyä tarvita. Lasten tyyny kannattaa ottaa käyttöön vasta noin yhden vuoden iässä.

Vauvan ensimmäiset unet ovat kasvun ja kehityksen kannalta erittäin tärkeitä. Vauva nukkuu suurimman osa vuorokaudesta ja tarvitsee puhtaan sekä miellyttävän ympäristön unilleen.

Vauvan niska on pieni ja pää on suuri muuhun kehoon verrattuna. Jos vauva nukkuisi tyynyn kanssa, se voi aiheuttaa epäluonnollisen linjan hänen selkärankaansa. On myös hyvä välttää tyynyjen ja pehmolelujen käyttämistä vauvan sängyssä, sillä riskinä voi olla tukehtuminen.

Sen sijaan vauvan sängyssä voidaan käyttää ensityynyä, jota kutsutaan myös vauvan tyynyksi. Ensityyny on erittäin matala, ja sen tarkoitus on helpottaa vauvan sängyn hoitoa, sillä se pitää patjan puhtaana, jos vauva kuolaa unissaan. Ensityyny on kooltaan 25 x 35 cm ja sitä voidaan käyttää noin 1-vuotiaaksi asti. Sen voi korvata halutessaan myös tyynyliinalla tai harsolla.

Näytetään kaikki 3 tulosta

Lasten tyyny on suunniteltu pienelle nukkujalle

Lasten tyyny on aikuisen standardikokoista tyynyä huomattavasti matalampi ja pienempi. Se tarjoaa pienelle nukkujalle oikeanlaisen tuen päälle ja niskalle. Lasten tyynyyn siirtyminen kannattaa silloin, kun lapsi alkaa pitää päänsä alla pehmolelua tai peittoa, sillä tämä viestii yleensä siitä, että lapsi tarvitsee tyynyä.

Lasten tyyny otetaan yleensä käyttöön 1-2-vuotiaana ja sitä voidaan käyttää jopa 6-vuotiaaksi asti, riippuen lapsen kasvusta. Tyyny on kooltaan 35 x 55 cm.

Onni & Ilona -sarja takaa lapselle laadukkaan unen

Löydät Univision Onni & Ilona -vuodevaatesarjasta vauvan ensityynyn ja lasten tyynyn Tuotteilla on oikeus käyttää Allergia-, Iho- ja Astmaliiton yhteistyötunnusta. Tuotteiden suunnittelussa on huomioitu lapsen unen ainutlaatuinen mukavuus sekä turvallisuus. Onni & Ilona -tuotteet ovat myös helppohoitoisia ja kestävät toistuvaa 60 asteen konepesua. Onni & Ilona -tyynyt ovat Suomessa valmistettuja laadukkaita lastentuotteita.

Copyright © 2024 Univisio Oy