Lähellä sinun untasi

Lasten tyyny perheen pienimmille 

Valikoimastamme löydät laadukkaat vauvojen ja lasten tyynyt lapsesi jokaiseen kehityksen vaiheeseen. Kotimaiset Avainlippu-merkillä varustetut tyynyt on valmistettu laadukkaista, allergiaystävällisistä materiaaleista ja siivittää lapsesi laadukkaaseen, turvalliseen uneen. 

Tutustu ja ihastu rakastettuun Onni & Ilona -tuotesarjaan ja tilaa lapsesi tarpeisiin sopiva tyyny nopeasti ja helposti verkkokaupastamme! 

Näytetään kaikki 3 tulosta

Milloin lapsi alkaa käyttämään tyynyä? 

Yleinen ohje on, että pienten vauvojen ei tulisi käyttää tyynyä lainkaan, sillä vauvan kehon mittasuhteet ovat erilaiset kuin aikuisella eikä tyynyä tarvita. Lasten tyyny kannattaa ottaa käyttöön vasta noin yhden vuoden iässä tai lapsen siirtyessä pinnasängystä tavalliseen sänkyyn.  

Vauvan ensimmäiset unet ovat kasvun ja kehityksen kannalta erittäin tärkeitä. Vauva nukkuu suurimman osa vuorokaudesta ja tarvitsee puhtaan sekä miellyttävän ympäristön unilleen. 

Vauvan niska on pieni ja pää on suuri muuhun kehoon verrattuna. Jos vauva nukkuisi tyynyn kanssa, se voi aiheuttaa epäluonnollisen linjan hänen selkärankaansa. On myös hyvä välttää tyynyjen ja pehmolelujen käyttämistä vauvan sängyssä, sillä riskinä voi olla tukehtuminen. 

Sen sijaan vauvan sängyssä voidaan käyttää ensityynyä, jota kutsutaan myös vauvan tyynyksi. Ensityyny on erittäin matala, ja sen tarkoitus on helpottaa vauvan sängyn hoitoa, sillä se pitää patjan puhtaana, jos vauva kuolaa unissaan. Ensityyny on kooltaan 25 x 35 cm ja sitä voidaan käyttää noin 1-vuotiaaksi asti. Sen voi korvata halutessaan myös tyynyliinalla tai harsolla. 

Valitse lasten tyyny tarkasti ottaen huomioon niin turvallisuus, mukavuus kuin patjan suojaus. Vauvan uni on kasvulle tärkeää ja vaatii erityistä huomioita vuodevaatteiden suhteen. Siirtyminen ensityynystä isompaan tyynyyn tulisi tapahtua vastuullisesti, kun lapsi on valmis. 

Onni & Ilona –tuotesarjan tyyny takaa lapselle laadukkaan unen 

Rakastettu Onni & Ilona –vuodevaatesarjamme tarjoaa laadukkaat yöunet perheen pienimmille. Sarjasta löytyy lasten tyyny koossa 35x55cm ja vauvan peitto- ja tyynysetti, jonka tyyny on kooltaan 25x35cm. Tuotteilla on oikeus käyttää Allergia-, Iho- ja Astmaliiton yhteistyötunnusta. Tuotteiden suunnittelussa on huomioitu lapsen unen ainutlaatuinen mukavuus sekä turvallisuus. Onni & Ilona -tuotteet ovat myös helppohoitoisia ja kestävät toistuvaa 60 asteen konepesua, joten voit olla varma, että ne pitävät muotonsa pesu toisensa jälkeen. Onni & Ilona -tyynyt ovat Suomessa valmistettuja laadukkaita lastentuotteita. 

Usein kysytyt kysymykset 

Milloin on sopivaa aloittaa tyynyn käyttö lapselle? 

Lapsille suositellaan tyynyn käytön aloittamista, kun he siirtyvät pinnasängystä tavalliseen sänkyyn, usein noin 2–3-vuotiaina. Tärkeää on tarkkailla lapsen mukavuutta ja nukkumisasentoa. Hyvä merkki tyynyn käytön aloitukselle on, kun lapsi alkaa pitää päänsä alla pehmolelua tai peittoa. 

Mitkä tekijät ovat tärkeitä lastentyynyn valinnassa? 

  • Materiaalin turvallisuus ja hengittävyys 
  • Pehmusteen sopiva korkeus ja jäykkyys 
  • Tyynyn kyky tukea niskaa 
  • Helppo puhdistettavuus 

Minkälaisia ovat allergiaystävälliset lasten tyynyt? 

  • Pestävissä korkeissa lämpötiloissa 
  • Tyynyllä on ÖKÖ-TEX-sertifikaatti  

Kuinka tiheään lastentyyny tulisi uusia? 

Lasten tyynyjä suositellaan uusittavan noin 1–2 vuoden välein, riippuen tyynyn kunnosta ja hygieniasta. 

Minkälainen tyyny sopii taaperolle? 

  • Matala ja pehmeästi tukea antava 
  • Pienen pään mittoihin suunniteltu 
  • Ilmava ja hengittävä materiaali 

Muistakaa valita tyyny, joka tukee lapsen nukkumismukavuutta ja on turvallinen. Jokaisen lapsen tarpeet ovat yksilölliset, joten seuratkaa lapsenne viihtyvyyttä ja tehdään muutoksia tarpeen mukaan. 

Univisio – lähellä sinun ja lapsesi unta 

Me Univisionilla tiedämme, kuinka tärkeää uni on etenkin kasvavalle lapselle. Sydäntämme lähellä ovat myös turvallisuus, laatu ja kotimaisuus. Tee lastesi yöunista entistäkin sikeämpiä ja valitse tyyny, jota on mukava ja turvallinen käyttää. 

Verkkokaupastamme tilaat laadukkaat kotimaiset lasten ja vauvojen tyynyt helposti ja nopeasti valitsemaasi noutopisteeseen. Toimitamme tilaamasi tuotteet 3-6 arkipäivän kuluessa tilauksestasi.  

Kysyttävää? Ota yhteyttä! 

Copyright © 2024 Univisio Oy