Lähellä sinun untasi

Vastuullisia unia ilmaston puolesta

Univisiolla tiedetään vuosikymmenten kokemuksella, että vastuullisuus on tekstiilialalla äärimmäisen tärkeä asia.

Kiertotalous on ympäristön kantokyvyn rajat huomioiva talousjärjestelmä. Sen tavoitteena on pidentää materiaalien ja tuotteiden elinkaarta pitämällä ne kierrossa pitkään. Hukkaa ja jätettä syntyy mahdollisimman vähän kierrättämällä ja hyödyntämällä ylijäämämateriaaleja. Kuluttajat odottavat yrityksiltä vastuullista toimintaa, jossa korostuu ympäristöystävällinen suunnittelu sekä tuotteiden laatu ja turvallisuus. Ihoa lähemmäs ei ihmistä pääse, minkä vuoksi vastuullisuus korostuu erityisesti tekstiiliteollisuudessa. Tällä periaatteella kotimainen Univisio on suunnitellut sekä valmistanut vuodevaatteita ja sisustustuotteita yli 30 vuotta.

Kierrätysmateriaalit kunniaan

Univisiolle vastuullisuus tarkoittaa elinkaaren pidentämisen ja kierrättämisen lisäksi pyrkimystä tarjota vaihtoehtoja, jotka on valmistettu kierrätysmateriaaleista. Neitseellisten raaka-aineiden rinnalle ja tilalle haetaan materiaaleja, joita hyödynnetään uudelleen ensimmäisen elinkaaren päätyttyä. Saatavilla on jo Eco Green -sarja, jonka kankaat ja kuidut valmistetaan puhtaista kierrätetyistä muovipulloista.

Kierrätysmateriaalien etsiminen on työlästä, minkä lisäksi niiden käyttöönottoon liittyy haasteita. Uudelleen työstöön otettavien materiaalien tasalaatuisuus ei ole vielä neitseellisten raaka-aineiden tasolla, ja mikäli tuotteessa on useampaa materiaalia samassa rakenteessa, uusiokäyttö hankaloituu entisestään. Univisio huomioi sekä osto- että valmistusvaiheessa keinot hukan minimoimiseksi, mutta tavoitteena on saada entistä enemmän materiaalijätettä palautumaan takaisin tuotannon käyttöön. Haasteen ratkaisemiseksi Univisio tekee yhteistyötä Resterin uuden ja samalla Pohjoismaiden ensimmäisen poistotekstiilejä teollisuuden uusiokäyttöön käsittelevän jalostuslaitoksen kanssa.

Univision koneenhoitaja Jari Alho valmistamassa Topcool-peitettä.

Kotimaisuus kertoo laadusta

Univision toimintaa ohjaa kulutusta kestävät materiaalit ja luotettavat yhteistyökumppanit. Kotimaisuudella on merkittävä rooli yrityksen arvojen mukaisen valmistuksen ja jälleenmyynnin toteutumisen kannalta. Näitä arvoja heijastaa Univisiolle Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu-tunnus.

85 prosenttia suomalaisista kuluttajista tunnistaa valvotusta työstä ja kotimaiset laatuvaatimukset täyttävistä tuotteista kertovan Avainlipun, ja usealle kotimaisuus on merkittävä ostopäätökseen vaikuttava tekijä. Vaikka tekstiiliteollisuuden trendinä on tuotannon siirtäminen ulkomaille kustannussyistä, Univisio on sitoutunut jatkamaan valmistusta Suomessa. Tämän toteutumisen mahdollistaa 20 työntekijästä rakentuva, ketterä yritys, jossa uskalletaan investoida kehityksen edistämiseen. Jotta tuotanto voi säilyä kotimaisena vielä seuraavat 30 vuotta ja pidempään, kuluttajien toivotaan suosivan Avainlipulla merkittyjä tuotteita ostopäätöstä tehdessään. Vastuullinen toiminta vaatii panostusta sekä yrityksiltä että kuluttajilta.

Vinkit tyynyn valintaan

  • Tyynyn valinnassa tulee huomioida ruumiinrakenne, patjan pehmeys ja nukkuma-asento.
  • Laatutyyny sisältää ominaisuudet kertovan tuoteselosteen.
  • Tyynyn elinkaarta voi pidentää säännöllisellä pesulla, pöyhimisellä sekä tuulettamisella.
Copyright © 2024 Univisio Oy