Maksuton toimitus yli 50€ tilauksiin. 

Univision vinkit kotimaisen unen ystäville – tyyny allergiselle

Kaikkiaan ihminen nukkuu kolmasosan elämästään ja näkee keskimäärin 100 000 unta elämänsä aikana. Unen tarve ja unien muistaminen on yksilöllistä, mutta siitä kuitenkin olemme samanlaisia, että kaikki tarvitsevat unta -virkistävää sellaista.

Miten Univisio huomioi herkät ja allergiset nukkujat? Onko meillä tarjota tyynyä allergiselle tai herkälle nukkujalle? Vastaus on yksinkertainen, kyllä. Univision tuotteet ovat turvallisia ja huolellisesti testattuja. Univision tietyillä tuotteilla on oikeus käyttää Allergia-, Iho- ja Astmaliiton yhteistyötunnusta.

Allergia-, Iho- ja Astmaliiton yhteistyötunnus on puolueettomasti tutkituille ja turvallisiksi todetuille tuotteille myönnetty luotettavuuden osoitus. Se kertoo tuotteesta, joka ei sisällä yleisesti herkistäviä tai ärsyttäviä ainesosia. Tuote, jolla on Allergia-, Iho- ja Astmaliiton yhteistyötunnus soveltuu herkälle iholle, tuoksuherkälle, allergiselle tai hengitystieoireista ja astmasta kärsivälle nukkujalle.

Mitä meidän tulisi sitten ottaa huomioon nukkumisessa? Me annamme nyt vinkit sinulle virkistävän ja raikkaan unen tueksi.

Allergisen tyyny.

Tyynyn ja peiton hoitaminen

Tuuleta ja pöyhi tyynyä ja peittoja säännöllisesti. Vuodevaatteet sekä liinavaatteet kannattaa tuulettaa pakkasella, sillä se tuo raikkautta nukkujalle ja tappaa pölypunkit. Vuodevaatteet tulee pestä säännöllisesti, tällöin niiden käyttöikä pitenee. Pese tyyny 3-4 kertaa vuodessa ja peitto 1-2 kertaa hoito-ohjeiden mukaisesti. Tyynyä pestäessä pesuainetta saa laittaa vain kolmasosan normaalista määrästä. Allergisen kannattaa kiinnittää huomiota myös pesuaineeseen, sillä hajustetut pesuaineen voivat kutittaa ja ärsyttää nukkujan ihoa.  Vaihda viikon-pari välein tyynyliinat. Lakanoiden vaihtoväli voi olla pidempi. Allergisen kannattaa vaihtaa useammin. Suosi tyynyjä ja peittoja, jotka voi pestä 60 asteessa.

Tyynyn ja peiton vaihtoväli

Mistä tietää, milloin on aika vaihtaa tyynyt ja peitot uusiin? Siisti makuuhuone ja hyvin hoidettu vuode auttavat nukkumaan paremmin. Oma keho ja aistit kertovat, kun on aika vaihtaa uuteen. Vuodevaatteet voivat näyttää likaisilta, olla tunkkaisia tai tuntua littanoilta. Hilse, hiki ja rasva jättävät jälkensä vuodevaateisiin ja vuodevaatteiden ominaisuudet heikkenevät vuosien myötä. Allergiaan taipuvalle tai herkälle nukkujalle jatkuva nuha ja nenäoireet ovat vinkki vaihtaa tyyny, sillä on hyvin todennäköistä, että aiheuttaja saattaa olla vanha ja likainen tyyny. Vuodevaatteille tulisi siis olla vaihtoväli. Oikein hoidettu tyyny tulisi vaihtaa noin kahden vuoden välein, kun taas peitto pitäisi vaihtaa neljän vuoden välein.

Allergisen tyyny

Makuuhuoneesta raikkauden ja puhtauden valtakunta

Kiinnitä huomiota oman kotisi ja makuhuoneen siisteyteen. Tuuleta makuuhuone aamuisin ja anna vuoteen tuulettua kunnolla peitto sivuun vedettynä. Tuulettamisen myötä yön aikainen kosteus haihtuu. Imuroi ja pyyhi pölyt säännöllisesti, sillä mitä raikkaampi huone on, sitä helpompi on olla ja nukkua. Myös sängyn patjat kannattaa imuroida ja tuulettaa perusteellisemman siivouksen yhteydessä. Tiesitkö, että vuodevaatteiden ja liinavaatteiden kuiduista irtoaa runsaasti pölyä? Tämä tarkoittaa sitä, että makuuhuone on kodin pölyisimpiä huoneita. On siis tärkeä huolehtia oman makuuhuoneen tuulettamisesta ja siisteydestä, jotta voi luoda itsellensä parhaimman mahdollisen nukkumisympäristön.

VINKKI* Hanki makuuhuoneseesi viherkasveja, sillä ne puhdistavat huoneilmaa ja kosteuttavat sitä!

Tyyny allergiselle

Allergiselle tai herkälle nukkujalle vuodevaatteiden kankaalla on suurin merkitys. Allergisen tai herkän nukkujan uneen vaikuttavat se kuinka tiivistä ja pölyämätöntä vuodevaatteiden kangas on. Vuodevaatteita ostaessa allergisen tai herkän nukkujan kannattaa valita tyyny ja peitto, joissa on Allergia-, Iho- ja Astmaliiton yhteistyötunnus. Tällaisia tuotteita ovat Univisiolle esimerkiksi seuraavat:

Uni-Medical Balance

Lapsille

Ammattikäyttöön tarkoitetut

Lasten tyyny päiväkoteihin

Copyright © 2024 Univisio Oy