Lähellä Sinun untasi!

Patjat

Millainen on hyvä lasten patja?

Lasten patja on hyvä valita huolella, sillä kasvuikäinen lapsi tarvitsee nukkuessaan tukea vartalolleen. Lapselle uni on erittäin tärkeää, joten unituotteisiin kannattaa panostaa ja tutustua vaihtoehtoihin tarkkaan. Millainen on sitten hyvä lastenpatja?

Pienen vauvan patjan tulee olla turvallisuussyistä napakka ja tukeva, jotta tukehtumisvaara vältetään. Pinnasänkyyn oikean kokoinen patja on 60 x 120 cm. Vauvan patjan tulisi olla vähintään 5 senttiä paksu.

Leikki-ikäinen lapsi siirtyy 75 x 130 cm kokoiseen lasten patjaan. Tarvittaessa lisäpituutta saadaan jatkopalalla, jolloin siitä tulee jatkopalan myötä alakouluikäiselle lapselle sopivan kokoinen patja (75 x 160 cm).

Univision valikoimasta löydät sopivan kokoiset patjat ja jatkopalat lapsen kehityksen eri vaiheisiin. Tutustu tuotteisiin ja tilaa!

Näytetään kaikki 2 tulosta

Lasten patja kestää aikaa ja käyttöä

Univision Onni & Ilona -tuotesarjasta löydät kaikki edellä mainitut lasten patjat sekä jatkopalan. Tuotteet ovat Suomessa valmistettuja kestäviä lastentuotteita, jotka ovat saaneet oikeuden käyttää Allergia-, Iho- ja Astmaliiton yhteistyötunnusta.

Kangas on pehmeää ja haihduttaa kosteutta. Lasten patjan täytteenä on kaksi lämpösidottua polyesterivanulevyä. Päällisen voi pestä 60:ssä asteessa ja sisällä olevat vanulevyt voi suihkuttaa. Vanulevyt kuivuvat nopeasti kyljellään.

Lasten patjan lisäksi suosittelemme hankkimaan petauspatjan lapsen sänkyyn, sillä se helpottaa sängyn hoitoa sekä pidentää patjan käyttöikää. Pääset petauspatjoihin tästä. Meiltä saat myös lasten peitot ja lasten tyynyt.

Laadukas uni on lapselle tärkeää

Lapsi tarvitsee laadukkaan unipesän, sillä uni on lapsen kasvun ja kehityksen kannalta välttämätöntä. Onkin tärkeää, että lasten patja valitaan yhtä suurella huolella kuin aikuisenkin. Myös oma peitto ja tyyny ovat tärkeä osa hyvää yöunta.

Lapsi tarvitsee unta keskimäärin 9-10 tuntia yössä. Unen aikana aivot palautuvat ja opitut asiat painuvat mieleen. Laadukas lastenpatja, tyyny ja peitto edistävät hyvää yöunta. Lue lisää blogista.

Copyright © 2023 Univisio Oy